Verdens bedste rester

Verdens bedste rester

Involvér børnene i madpakken 

Lav rigeligt mad til aftensmad, og lad børnene vælge til madpakken inden spisetid. Så bliver madpakken det vigtigste, og aftensmaden til ”rester”. Stil alle delene frem på køkkenbordet, og sørg for at dele det op i grupper af:

1) Brød, pasta, ris, kartofler eller lignende

2) Kylling, minideller, fiskedeller, røget fisk, skinkestrimler, bønner, ærter, linser, ost eller lignende

3) Frugt og grønt.


Godt tip!

Lav en regel om, at man må vælge, hvad man har lyst til – bare man vælger noget fra alle 3 grupper og ikke ender med en frikadellesalat med én agurkestav. 


Eksempler på lækre madpakker af 'rester'

1) Perlebyg+ Pesto + Ærter + Kylling + Broccoli + Blåbær

2) Rød spidskål + Rejer og tun + Pasta + Salat + Edamamebønner

3) Salat + Kartofler + Ostetern + Peberfrugt + Blomkål + Røget laks + Hvid dressing

4) Ris og gulerod vendt med dressing + Agurkestænger + Frikadeller + Tomater